5% DISCOUNT LA PRIMA COMANDĂ DACĂ TE ABONEZI LA NEWSLETTER!

5% DISCOUNT LA PRIMA COMANDĂ DACĂ TE ABONEZI LA NEWSLETTER!

Garantie si Recomandari

GARANȚIA

Produsele comercializate pe site-ul www.ruiz.ro  sunt confecționate manual din piele naturală și materiale de cea mai bună calitate.

Certificat de garanţie a produselor: Garanţia reprezintă certitudinea calităţii oferite de RUIZ FASHION SRL şi se aplică oricărui produs achiziţionat de pe www.ruiz.ro


Durata de garanţie

Durata de garanţie este limita de timp care curge de la data cumpărării produsului, până la care vânzătorul îşi asumă responsabilitatea remedierii sau înlocuirii produsului achiziţionat, pe cheltuiala sa, dacă deficienţele nu sunt imputabile consumatorului.

Pentru produsul achiziţionat de pe www.ruiz.ro, oferim o garanţie de 30 de zile de la data cumpărării. Pentru orice defecte pe care le-aţi putea descoperi în această perioadă de timp vă rugăm sa ne transmiteți un e-mail pe adresa [email protected] cu descrierea situției si cu poze care dovedesc defectul respectiv.

Condiţii de garanţie

Garantăm că produsul achiziţionat de pe www.ruiz.ro  este un produs sigur, nou (nefolosit) şi lipsit de orice defect.
În condiţiile respectării instrucţiunilor de întreţinere, produsul prezintă parametri de calitate şi performanţe normale, ținând cont de natura şi scopul pentru care a fost realizat produsul, pe durata medie a utilizării.

Durata medie a utilizării este de aproximativ 6 luni calendaristice, cu respectarea alternării purtatului a minimum 3 perechi de încălţăminte. Trebuie să luaţi în considerare faptul că, odată cu timpul şi cu purtarea, toate produsele vor da semne de uzură, iar aceasta nu reprezintă un defect.
Important: Garanţia se aplică doar în cazul în care cumparatorul face dovada achiziţiei produsului – este obligatorie prezentarea  facturii fiscale.

Modalităţi de asigurare a garanţiei: Garanţia va fi asigurată în cel mult 15 zile calendaristice de la data sesizării prin una din variantele de mai jos:

    Repararea produsului
    Înlocuirea produsului – dacă acesta nu poate fi reparat
    Returnarea contravalorii produsului, daca nici repararea, nici inlocuirea nu sunt posibile.

Condiţii în care garanţia devine inaplicabilă sau nulă

uzura morală şi uzura fizică normală a produsului
decolorarea produsului sau a unor părţi componente în urma expunerii prelungite la factori severi de mediu (soare sau la o altă sursă puternică de căldură, umiditate, ploaie, zăpadă, etc.)  deteriorări ale produsului în urma unor calamităţi (foc, cutremur, inundaţie, trăsnet, etc.), accidente, incendiere sau furt
defecte produse de transportul, manipularea şi depozitarea în condiţii improprii (temperatură şi umiditate excesive, şocuri termice – variaţii de tip cald / rece, imersare, etc.)
defecte cauzate de utilizarea neadecvată, în mod abuziv, incorectă, modificată a produsului şi/ sau în condiţii improprii, altele decât cele pentru care acesta a fost testat şi proiectat – umplerea excesivă a genţilor duce la deteriorarea acestora,  intervenţia, repararea sau modificarea făcută de persoane neautorizate, inclusiv vopsirea produsului

deteriorări ale produsului cauzate, voluntar sau involuntar, de şocuri mecanice (rupere, agăţare, lovire, zgâriere, etc.), animale de companie, rozătoare şi alţi dăunători
    întreţinere defectuoasă (curăţarea folosind metode sau produse neadecvate)

Nu se consideră defecte de fabricaţie, ca urmare nu fac obiectul acordării garanţiei:

particularităţi ale pieilor naturale: nervuri, mici diferenţe de culoare, semne caracteristice şi neregularităţi – tocmai acest lucru arată autenticitatea şi calitatea materialelor din care sunt confecţionate produsele RUIZ.
micile neregularităţi şi imperfecţiuni ale produselor, acestea fiind confecţionate manua

Recomandări generale privind îngrijirea încălţămintei

Pentru a NU pierde garanția este necesară respectarea instrucțiunilor de folosire a încălțămintei după cum urmează:

Încălțămintea trebuie curățată și uscată înainte de aplicarea oricărui tratament pentru încălțăminte, creme, etc. Când folosiți aceste produse de întretinere, citiți cu atenție instrucțiunile producătorului acestora.

Curățarea încălțămintei! Se interzice cu desăvârșire spălarea încălțămintei în mașina de spălat

– încălțămintea cu fețe de piei netede sau presate se curăță de praf cu o cârpă moale sau perie, iar petele de grăsime sau alte impurități se îndepărteaza cu o cârpă și soluții special concepute pentru întreținerea acestui tip de piele

– pentru buna întreținere a pielii, după câteva purtări se aplică un strat de cremă pentru încălțăminte, după care se lustruiește cu o perie moale sau o cârpă.

– încălțămintea cu fețe din piei de antilopă sau nabuc, se perie cu o perie specială pentru aceste tipuri de piei. Nu folosiți apă pentru că fața materialului s-ar putea păta. Petele de grăsime se îndepărtează folosind soluție contra petelor specială pentru pielea de antilopă sau năbuc. Citiți și aplicați doar conform instrucțiunilor producătorului soluției pentru întreținerea pielii tip antilopă, năbuc, căprioară

– încălțămintea cu fețe din lac, piei

metalizate, lăcuite, se curăță de praf cu o cârpă moale. Ea trebuie ferită de contactul direct cu solvenții organici (alcool, acetone,etc)

-cîncălțămintea cu fețe textile se recomandă a fi purtată pe timp uscat. După fiecare purtare, încălțămintea se curăță de praf cu o perie de haine uscată. Nu folosiți înălbitor. Petele de pe încălțămintea confecționată din material textil de cele mai multe ori nu se mai pot indepărta, așa că evitați pătarea acestora cu lichide sau substanțe ce păteaza textilele în general: vin roșu, ceară, ulei, oțet, vopsea, etc. Nu se introduc în mașina de spălat rufe

Încălțămintea se usucă lent, natural, la temperatura camerei, ferită de surse directe de căldură care pot deforma iremediabil fețele produselor. La toate categoriile de mai sus se interzice spălarea cu apă a incălțămintei sau contactul îndelungat cu aceasta. Este interzisă folosirea de înălbitori sau alte subtanțe pentru scoaterea petelor, altele decât cele special concepute în acest scop. Udarea puternică a fețelor cu apă sau cu alte lichide va duce la dezlipirea încălțămintei, deteriorarea fețelor și implicit la pierderea garanției produsului. Încălțămintea cu fețe textile sau din piele nefinisata (velur,năbuc, etc) prezentând cusături decorative sau perforații, precum și încălțămintea cu tălpi din piele sau cusute, se recomandă a fi purtata doar pe timp uscat, deoarece există riscul patrunderii apei in interior.


Încălțămintea nu se va depozita langa sursa de caldura sau in mediu umed și se va feri de acțiunea produselor petroliere și a solventilor organici (benzină, alcool, acetone, etc).

Fața încălțămintei se va feri de lovituri directe sau înțepături.

Pentru a crea condiții tehnice de purtare și a mări durata de folosire, se recomandă purtarea alternativă a 3 perechi de încălțăminte.

Anumite tălpi nu au calitați antiderapante, existând pericolul alunecării, mai ales în sezonul umed sau rece. Ruiz.ro nu poate fi răspunzător pentru incidentele provenite din nerespectarea instrucțiunilor de mai sus.

Vânzatorul nu poate fi facut raspunzător pentru defectele apărute ca urmare a folosii incorecte, necorespunzătoare sau a disconfortului apărut ca urmare a purtării incălțămintei de mărime necorespunzătoare. Deoarece căptușeala incălțămintei nu a fost tratată chimic pentru fixarea pigmentului de culoare (cu scopul de a proteja pielea piciorului dumneavaostră) este posibilă migrarea culorii de pe pielea captușelii și de aceea vă recomandăm să purtați ciorapi inchiși la culoare.

– Tocurile îmbrăcate în piele sunt mai sensibile la purtat şi se pot degrada în urma conducerii autovehiculelor, a călcării în gratarele de scurgere, în cioburi de sticlă sau în bitumul moale de pe trotuare, în anotimpul cald.